Το Kυνήγι

της Σοφίας Μπιτζίκα

Μετά από έναν αποτυχημένο γάμο και αφού καταφέρει να αποκαταστήσει τη σχέση του με το γιο του και να ερωτευθεί ξανά, ο Λούκας, ένας 40χρονος δάσκαλος, βλέπει τη ζωή του να καταστρέφεται, λόγω ενός μικρού ψέματος γεμάτο παιδική αφέλεια μίας μαθήτριάς του. Εξαιτίας αυτού, ο Λούκας θα κατηγορηθεί για παιδεραστία και θα βιώσει τις επώδυνες συνέπειες του κοινωνικού αποκλεισμού.

ImageΣτη νέα του ταινία ο Thomas Vinterberg πραγματεύεται ένα ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα της σημερινής κοινωνίας, τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου σε συνδυασμό ωστόσο με την έμμονη ιδέα  «ένα παιδί δεν λέει ποτέ ψέματα». Παρουσιάζει επίσης με τρόπο συνταρακτικό το θέμα της ψυχολογίας του όχλου, τη γρήγορη εξάπλωσή του και τη δύναμη που μπορεί να αποκτήσει. Η δυσπιστία και οι κατηγορίες ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Πρώην φίλοι μεταβάλλονται σε εχθρούς, οι οποίοι γεμίζουν με εκδικητική μανία και σπέρνουν τον πανικό, καλλιεργώντας το ψέμα και μετατρέποντας έτσι τον πρωταγωνιστή στον αποδιοπομπαίο τράγο της κοινωνίας αυτής, που ψάχνει απεγνωσμένα κάποιον για να επιρρίψει την αποκλειστική ευθύνη, όλων των προβλημάτων που την διαταράσσουν.

Η ταινία αυτή χάρισε στον πρωταγωνιστή Mads Mikkelsen το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών το 2012, δέχτηκε άριστες κριτικές και είναι υποψήφια για πέντε βραβεία από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.Image

 

 

(!) Η ταινία του Thomas Vinterberg «Το κυνήγι», 2012, παίχτηκε στα σινεμά της πόλης και αναμένεται σε DVD.

Advertisements

About speira_mag

ανεξάρτητο μαθητικό περιοδικό
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s