3 λέξεις, 3 καλοκαιρινά βάσανα!

της Ευδοκίας Δάφφα

Image

Μύγες: αυτά τα μικρά και ενοχλητικά έντομα που δεν σε αφήνουν ήσυχο ούτε ένα λεπτό από την στιγμή που θα ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου. Μαύρες, άσχημες, βρομιάρες. Ξεφυτρώνουν από το πουθενά. Μπαίνουν και κατσικώνονται στο σπίτι σου για τα καλά. Δεν καταπολεμούνται με τίποτα, ούτε με αεροζόλ, ούτε με μυγοσκοτώστρες (όσο έξυπνα και αν είναι κατασκευασμένες)… Πάνε και κάθονται πάνω στο φαγητό σου, έχοντας κάνει το ίδιο και σε άλλα τόσα χιλιάδες μέρη -συνήθως βρόμικα. Είναι ύπουλες. Δεν κάνουν θόρυβο όταν σε πλησιάζουν και όταν πας να τις σκοτώσεις το καταλαβαίνουν αμέσως και την γλιτώνουν, αφού σε εντοπίζουν με τα μικροσκοπικά μαύρα μάτια τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην αφήνεις τις πόρτες ή τα παράθυρα του σπιτιού ανοιχτά το μεσημέρι. Θα καραδοκούν το μοιραίο σου λάθος.

Κουνούπια: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ. Εκεί που κάθεσαι χαλαρός και πίνεις το χυμό, το ποτό, άντε έστω το γάλα σου, τσουπ να σου και τα κουνουπάκια. Τουλάχιστον σε ενημερώνουν για τις προθέσεις τους κάνοντας τον γνωστό σε όλους μας διαπεραστικό ήχο τους. Τα πόδια, τα χέρια, το πρόσωπο και γενικότερα όλο σου το σώμα αρχίζει να γεμίζει ξαφνικά αυτά τα απαίσια κόκκινα σημάδια, που σε φαγουρίζουν όσο δε φαντάζεσαι -ή μάλλον ξέρετε…

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο αουτάν και να βάλεις, όσα φιδάκια και να κάψεις, όση σιτρονέλα και να διαχέεται στην ατμόσφαιρα, αυτά δεν καταλαβαίνουν… άρα βάλε κάτι σε κελεμπία, που να καλύπτει τέλος πάντων τα αγαπημένα για αυτά σημεία, όλα δηλαδή… δε ξέρω, απλά βάλε κάτι!

Μέλισσες: Αχ, αυτές οι μέλισσες… Μόλις βγει λίγος ήλιος έρχονται και αυτές. Υποτίθεται πως θέλουν την γύρη των λουλουδιών, πως εργάζονται, πως παράγουν μέλι… ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ! Πού τα πουλάνε αυτά; Λες και δεν ξέρουμε πως ο μοναδικός τους στόχος είναι να πάρουν το αίμα τους πίσω, που εμείς τους παίρνουμε κάθε τρεις και λίγο το μέλι τους. Σε κυνηγάνε και εκεί που λες «τους ξέφυγα -θα απολαύσω το νεκταρίνι μου», σε πιάνει ένας ουρανοκατέβατος πόνος. Δεν τους νοιάζει βλέπεις η αλλεργία που μπορεί να έχεις ή το κλάμα που μπορεί να ρίξεις. Το μόνο που θέλουν είναι ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΙΣ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν είσαι στην παραλία ποτέ μην μπεις στο πειρασμό να φας λουκουμά ή άλλο γλυκό. Μόλις πας να το βάλεις στο στόμα σου, θα είναι εκεί για να σε εκδικηθούν.

Advertisements

About speira_mag

ανεξάρτητο μαθητικό περιοδικό
This entry was posted in extras and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 3 λέξεις, 3 καλοκαιρινά βάσανα!

  1. Pingback: #σπείρα_καλακαίρι | σπείρα

  2. Pingback: #σπείρα_καλoκαίρι | σπείρα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s